2005. évi LXXXVIII. törvény a közérdekű önkéntes tevékenységről

Az Országgyűlés elismeri a társadalom tagjainak szolidaritásán alapuló, az állampolgárok öntevékenységét kifejező, a személyeknek és közösségeiknek más vagy mások javára ellenszolgáltatás nélkül végzett önkéntes tevékenységét.

 

 

Észrevételek a KIM 2010. júliusi felhívása kapcsán

Az Önkéntesség Európai Éve szabályozási munkacsoport összegyűjtötte azon pontokat, melyeket a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) számára megfontolásra javasol a tervezett törvénymódosítások kapcsán.

 

Tájékoztató kérése a Munkaügyi Főfelügyelőségtől a tavaszi ellenörzések kapcsán

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium felkérésére az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) ellenőrzést tartott az országban a Köt. alkalmazása kapcsán.

 

 

 

Frissített önkénteseknek adható juttatások útmutató

Az ÖKA felkérésére az aktuális adó jogszabályok mentén frissítésre került az Önkéntesek alkalmazásának pénzügyi feltételei – juttatások rendszere c. anyag

 

Útmutató az önkéntes törvényhez

A Közérdekű önkéntes törvény kapcsán megjelentetett magyarázó kiadvány letölthető változata.

 

 Hova küldjem a bejelentő lapot?

Azon szervezeteknek, akik a Köt. hatálya alatt kívánnak önkénteseket fogadni regisztrálniuk kell a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnál.

A bejelentkezési lapot és a mellékleteket a következő címre kell beküldeni: Emberi Erőforrás Minisztérium, Esélyteremtési Főosztály 1054 Budapest, Szalay u. 10-14. 

 

 

Útmutató önkéntessel kötendő szerződéshez

A csatoltan megtalálható letölthető Word dokumentum, segítséget nyújt mindazon fogadó szervezeteknek és intézményeknek, melyek szeretnének a közérdekű önkéntes törvény hatálya alatt általuk fogadott önkéntessel írásos megállapodást kötni. 

Önkéntes program beszámolók

E-on önkéntesek Berhidán

2015. Június 02-án az E-on munkatársai a Berhidán lévő Süni ovit újították fel.

Sok munka, szorgalom, kitartás...

Szeretnék néhány fo ntos dolgot elmondani magamról és a társadalmi munkákról, amit saját magam hoztam létre, kb. 2013. őszén.

Kiteljesítő önkéntesség

Gyakornokságom során rengeteg kreatív feladatot végezhettem a projectek kapcsán.

Lendület a karrieremben

Negyedéves pszichológus hallgatóként azért kerestem gyakorlati helyet, hogy az egyetemi elméleti oktatás mellett gyakorlati tapasztalatokat szerezhessek.

hét. ked. sze. csü. pén. szo. vas.
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 

Önkéntes külső menü