Önkéntességért díj 2014. 
 
 
Az Önkéntes Központ Alapítvány által alapított Önkéntességért Díjakat 2014-ban már 6. alkalommal adták át, a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának Holnap Házában. Az est során kiosztásra kerültek az idei Önkéntességért Díjak, melyek között egy újabb kategória az Év Pro Bono kezdeményezése díj átadására is sor került. A különböző kategóriákban az ország legkiemelkedőbb önkéntes programjait és önkénteseit díjazták.

 

A nyerteseket két 5 fős szakmai zsűri választotta ki, amelynek tagjai:

 

Szakmai zsűri a civil szervezeteknek, intézményeknek és magánszemélyeknek kiírt pályázatok elbírálására:

  • Csordás Izabella, a Szépművészeti Múzeum önkéntes programjának vezetője
  • dr. Garas Ildikó, az Önkéntes Központ Alapítvány kuratóriumának elnöke
  • Koronczay Lilla, a Nők Lapja újságírója
  • Scholtzné Hibay Alíz, a Magyar Hospice Alapítvány önkéntese
  • Tóbiás László, a Széchenyi István Egyetem docense

 

Szakmai zsűri a vállalatok számára kiírt pályázatok elbírálására:

  • Benkő Vilmos, az AmCham elnöke
  • Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley Magyarország ügyvezető igazgatója
  • Hegedűs László, a Met-Life Biztosító HR igazgatója
  • Pogány Éda, a Coca – Cola HBC Fenntarthatósági kommunikációs igazgatója
  • Rolek Ferenc, a Budapest Bank vezérigazgató helyettese
Az Önkéntes Központ Alapítvány által alapított Önkéntességért Díjakat 2014-ban 6. alkalommal került átadásra. Az eseményre a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának, Holnap Házában került sor.
 
 
A 2014. év díjazottjai kategóriánként:
 
 
Az Év Önkéntese 2014. 
 
 
Csorba Nóra: Nagyon lelkes, sodró lendületű személyiség, hamar központi szerepe lett az önkéntesek között. Egyre inkább vezetővé vált főszervezőként. 2013. tavaszán a Nick Vujicic programsorozat fő szervezője volt, elsősorban a Fővárosi rendezvényeken. Az önkéntesek vezetése mellett rengeteg más feladatot vállal a Nemadomfel Alapítványnál.
 
 
Az Év Önkéntes Programja 2014. 
 
 
Kortárs Építészeti Központ Alapítvány (KÉK): A KÉK küldetése, hogy eseményein, kampányain és kutatásain keresztül a városi folyamatokat, az épített környezet lehetőségeit és korlátait ismerő, aktív állampolgárokat, tervezőket és szakértőket képezzen, akik magas szinten képesek megfogalmazni és megvédeni az általuk képviselt értékeknek és feladatoknak megfelelő térbeli politikák és tervezési eszközök körét. Tevékenységeiket önkéntesek segítségével valósítják meg.
 
 
Az Év Vállalati Önkéntes Programja 2014. 
 
 
Henkel Magyarország Termelési és Kereskedelmi Kft.: A Fenntarthatóság Nagykövetei program segítségével a fiatal nemzedék fenntarthatóság kérdéséhez való hozzáállásán szeretnének javítani az önkéntes nagykövetek. Felelős vállalatként a Henkel hisz abban, hogy a programnak hosszú távú eredményei vannak, hiszen a jövő nemzedéke tanulhatja meg és teheti mindennapi életének részévé a környezettudatos gondolkodást.
 
 
Az Év Pro Bono kezdeményezése 2014.
 
 
KPMG Hungária Kft.: A KPMG Felelős Társadalomért Programja (FTP) 2009-ben indult azzal a céllal, hogy két alapvető hazai problémára adjon hathatós választ.Magyarországon az elmúlt években egyre jelentősebb kihívássá vált a non-profit szervezetek átláthatóságának és menedzsmentismereteinek hiányossága. Meggyőződésük, hogy azáltal tudják a legnagyobb társadalmi hatást elérni, ha egy civil szervezetet segítenek küldetésének megvalósításában és hosszú távú fenntartható működésének erősítésében (multiplikátor hatás) a vállalat alaptevékenységhez illeszkedő, a munkatársak szaktudására épülő önkéntesség keretében. E szolgáltatások a szervezetek számára piaci viszonyok között nem lennének elérhetőek
 
 
A Budapest Bank „Esélyegyenlőségért” különdíja
 
 
BAGázs Közhasznú Egyesület: Célja egy közösségfejlesztésen alapuló roma integrációs modellprogram kidolgozása és terjesztése. Az Egyesület további célja, hogy a nem-formális oktatás és önkéntes munka módszereinek alkalmazásával, képessé tegyék a telepen élőket arra, hogy saját maguk számára célokat fogalmazzanak meg és ezekért a célokért képesek legyenek lépéseket tenni. Ehhez nyújt a BAGázs eszközöket, lehetőséget és támogatást.
 
 
Az Év Közösségi Kezdeményezése 2014. (közönségdíj)
 
 
Rakaca Team: A Team Rakaca egy baráti társaságból alakult csapat, mely Észak-Magyarország egyik legszebb részén elterülő Rakaca víztározó környezeti állapotának romlását folyamatosan követte, megélte. A problémák azonosítása, felmérése után döntés született ezen állapot megszüntetése és jobb irányba vitele mellett. A csapat tagjait ez az elszánt cél köti össze.
 
 
A díj program megvalósításában az idén a Vodafone Magyarország Zrt., mint az Év Közösségi Kezdeményezése díj támogatója, a Budapest Bank Zrt. az Esélyegyenlőségi díj támogatója valamint a Tesco Globál Áruházak Zrt., az E-ON Hungária Zrt. és a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. volt segítségünkre, továbbá a Young and Rubicam Budapest (Facebook applikáció) és a Bortársaság (díjátadó rendezvény) támogatta programot.
 

GRATULÁLUNK A NYERTESEKNEK!

Önkéntes program beszámolók

Nincs feltöltött beszámoló

hét. ked. sze. csü. pén. szo. vas.
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Önkéntes külső menü