A Silicon Laboratories Hungary Kft. www.silabs.com az ÖKA koordinálásával 5 magyar civil szervezetnek nyújt anyagi támogatást a koronavírus járvány kihívásainak kezelésére.

A cég által létrehozott Támogatási Alap kifejezetten a járványügyi helyzetben felmerült nehézségeken kíván segíteni.  A támogatásban részesülő szervezeteket a vállalat dolgozói választották ki a meghívásos pályázatra jelentkező civil szervezetek közül.

 

Döntésük alapján a következő szervezetek kaptak támogatást, melyet június 15-ig használhatnak fel pályázati céljaik megvalósítására.

Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány : a Gyermekklinika egészségügyi dolgozóinak védelme és biztonsága érdekében védőköpenyek beszerzésére tudják fordítani a támogatást.

 

Egyenlő esélyekért! Alapítvány : autisták és egyéb fogyatékkal élő felnőttek a bezártságot enyhítő szabadidős tevékenységeit és lakhatási körülményeit kívánják fejleszteni, jobbá tenni Így ezzel a segítséggel fertőtlenítő szereket, a szabadidős tevékenységhez szükséges eszközöket tudnak vásárolni, valamint a támogatás hozzájárul a szabadidő szervező személyi költségének és a megnövekedett rezsi költségek fedezéséhez is.

 

Jobbulást! Alapítvány : az egészségügyi dolgozók szűrésére és fertőtlenítő szerek beszerzésére használják fel a pályázati támogatást azzal a céllal, hogy az idős, beteg embereket ellátóknál kizárják, csökkentsék a megfertőzés esélyét.

 

Menedékház Alapítvány : a hajléktalan embereket segítő szervezet egyrészt ügyfeleik egészsége védelmében másrészt, hogy a járvány okozta bezártság alatt ellenőrzött körülmények között lehetőségük legyen aktív és hasznos tevékenységek végzésére elkülönítő kialakítására és a kertészkedéshez, gazdálkodáshoz szükséges anyagok, eszközök előteremtéséhez kapott anyagi segítséget.

 

TündérPakk Közhasznú Alapítvány : a támogatásból mintegy 40 olyan alapvető élelmiszereket és tisztítószereket tartalmazó csomagot tudnak összeállítani, mely egy négytagú család számára kb. 20 napig elegendő. Az elmúlt hónapokban egyre több megkeresés érkezett hozzájuk hátrányos helyzetű családoktól, Budapesten és környékén pedig, több mint 200 család részére juttattak el adományt. Így folyamatosan szükség van az utánpótlás biztosítására, amihez ez a lehetőség nagyban hozzájárul.

 

A járvány igen intenzív hatást gyakorolt valamennyi kedvezményezett tevékenységére, így a Silabs Hungary Kft által biztosított Covid-19 Támogatási Alap rendkívüli segítséget jelent mindannyiuknak, amit nagy köszönettel fogadtak. Bízunk benne, hogy ezáltal sikerül megkönnyíteni mind a rászorulók, mind a koronavírus elleni védekezésben oroszlánrészt vállaló egészségügyi és szociális dolgozók helyzetét.

Önkéntes program beszámolók

Nincs feltöltött beszámoló

hét. ked. sze. csü. pén. szo. vas.
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Önkéntes külső menü