Az Önkéntes Központ Alapítvány TESZÜNK Senior Önkéntes Klub vezetője, Scholtzné Hibay Alíz is részt vett a Design Terminal Holis nyári egyetemén. Itt olyan szolgáltatásokat, tárgyakat, ötleteket teszteltek a fiatal szakemberek, amelyek jobbá teszik az idősek életét. A táborban részt vevő nyugdíjasoknak már az is nagy élmény volt, hogy tapasztalatot cserélhettek a fiatalokkal, akik egy héten át csak az ő problémáikkal foglalkoztak.

 

 

A 2015. július 4-12. között zajló HOLIS nyári egyetemen 24 egyetemista és főiskolás vett részt Európa különböző országaiból, hogy szakértők vezetésével dolgozzanak együtt e fontos társadalmi probléma megoldásán. Ötletek születtek az szeniorok társadalmi mobilitásának növelésére, aktív közösségi kapcsolataik fenntartására, a közterek és közszolgáltatások idősbarátabbá tételére. A nagyközönségnek az őszi Design Hét keretében nyílik lehetősége megismerni a koncepciókat a Design Terminálban.

 

 

Az érdekes kezdeményezésről itt http://mno.hu/grund/az-eleseseszlelo-es-a-targyakkal-arult-emlekek-1294992 és itt http://hg.hu/cikkek/alkotok/17089-design-az-aktiv-idoskorert-ajkan-zarult-a-holis-nyari-egyetem lehet olvasni.

 

 

Aki a TESZÜNK Klub céljairól és tevékenységéről szeretne többet megtudni, erre a hivatkozásra kattintson: http://www.onkentes.hu/cikkek/tettrekesz-emberek-senior-oenkentes-klubja