Összefoglaló információ az menekültkrízisbe önkéntesként való bekapcsolódási lehetőségekről. Sok helyen jelenik meg információ, melyeket egy csokorba gyűjtöttük, hogy könnyebb legyen eligazodni.

A menekültek segítésére többféle lehetőség van, de nagyon fontos, hogy aki akár önkéntes tevékenységgel, akár adománnyal segítene, előtte tájékozódjon a Migration Aid facebook oldalán vagy honlapján, hogy pontosan mire van aktuálisan szükség. Mindenképp hasznos felvenni a kapcsolatot azokkal a szervezetekkel, akik összefogják az adományok gyűjtését és a tranzitállomásokon koordinálják az önkénteseket.

 

A Migration Aid zárt csoport oldalon egy jól használható önkéntes útmutató található, új tagok számára, illetve az önkéntes feliratkozáshoz használható online táblázat.

 

Budapesten a Migration Aid facebook oldal folyamatosan frissül, hogy milyen adományokra van szükség, megtalálhatóak itt az adományátvevő pontok listája is. A bekapcsolódó önkéntesek részére vasárnap esténként tréninget tartanak.

A Migration Aid majd minden fontosabb helyszínen külön csoportot tart fenn, melyek a facebookon is külön-külön jelennek meg.

 

A MigSzol segítő közösség szegedi bázisa az Indóház téri vasútállomásnál található ahol 0-24 órás ügyelet működik. Mielőtt összeállítaná az adományát, mindenképp telefonáljon a 06-70-662-8136-os telefonszámra a faházba, és kérdezze meg a koordinátort, hogy éppen aktuálisan mire van szükség.

 

Ha orvosként segítene: a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületénél (HGYE) www.hgye.hu lehet érdeklődni

 

A hazai segélyszervezetek aktuális felhívásai honlapjukon érhetőek el:

 

Babtista Szeretetszolgálat

Katolikus Karitasz

Magyar Vöröskereszt

Máltai Szeretetszolgálat

Menedék Egyesület

Menhely Alapítvány

Ökumenikus Segélyszervezet

Református Szeretetszolgálat

UNICEF

Önkéntes program beszámolók

Nincs feltöltött beszámoló

hét. ked. sze. csü. pén. szo. vas.
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Önkéntes külső menü