2015. szeptember 1-től hívható a Születésház Egyesület várandósság, szülés és gyermekágy témában indított támogató és információs vonala, az EMMA vonal. Az anonim segélyvonal mögött heti két alkalommal, kedden és csütörtökön, képzett önkéntesek várják a nők hívását a + 36 70 622 33 46-os telefonszámon.

Szinte minden magyar várandós vagy már szült nőnek van története magáról vagy ismerőséről: nem kapott megfelelő tájékoztatást, fájdalmas vizsgálat érte, vagy kinevették, ha a gyermekágyat nem úgy élte meg, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Nagy bátorság kell ahhoz, hogy vállaljuk a nehézségeinket, hangot adjunk panaszunknak. Sokszor nem tudjuk, hová forduljunk kérdéseinkkel, kitől milyen segítséget kaphatunk. Az EMMA vonal abban nyújt segítséget, hogy meghallgatja a nők történeteit, információt, tájékoztatást nyújt a várandósság, szülés és gyermekágy témáiban, szükség esetén elirányít a megfelelő fórumra, ahol a nők egészségügyi, pszichológiai, gyakorlati vagy akár jogi segítséget kaphatnak.

A Születésház Egyesület tevékenységéről itt http://www.szuleteshaz.hu/, a segélyvonalról pedig itt http://www.szuleteshaz.hu/sajtokozlemeny-emma-vonal-2/#more-4855 lehet többet megtudni.