A Bátor Tábor Alapítvány önkéntesei és munkatársai 14 éve dolgoznak azért, hogy sorsfordító, életre szóló élményeket nyújtsanak a daganatos és más krónikus betegséggel élő gyerekeknek és családjaiknak, hiszen a betegség elfogadása, legyőzése sokkal könnyebben meg, ha van egy elfogadó vidám, szerető közeg, ahol a betegséggel kapcsolatos szorongások meghallgatásra találnak és fel is oldódnak. 

Az évi 15 turnusban már körülbelül 1000 érintettnek biztosít lehetőséget az Alapítvány arra, hogy a hétköznapok gondjait maguk mögött hagyva olyan élményeket szerezzenek, amelyek testi- és lelki felépülésüket segítik, ráadásul teljesen térítésmentesen. Lovaglás, íjászat, evezés, falmászás, színjátszás. Csak néhány azok közül a tevékenységek közül, amiket a táborozók a kórtermekből kiszabadulva kipróbálhatnak, hogy a sok megpróbáltatás után elhiggyék: nincs előttük leküzdhetetlen akadály sem a táborban, sem a tábor kapuján túl. Mindezt a legnagyobb biztonságban tapasztalják meg, amelyet az alaposan felkészített egészségügyi, és önkéntes csapat jelenléte és állandó figyelme biztosít. A tábori programok célja, hogy a táborozók önbizalmukban megerősödve hagyják el a tábort, amely új lendületet ad a gyógyuláshoz vezető úton.

Részletes információk: http://www.batortabor.hu/hun/a_bator_tabor-1/bemutatkozunk-9

Egy őszinte, szívet melengető beszámoló a táborról: http://www.evamagazin.hu/psziche_tarsadalom/40768_onkentes_bator_taborban.html