A GE Magyarország követve a korábbi felelősség vállalási hagyományait, 2020-ban ismét megvalósította szaktudás alapú pro bono programját, mely idén első alkalommal 100%-ban virtuális formában került lebonyolításra. Ennek keretében a vállalat munkatársai, pályázati úton kiválasztott civil szervezeteknek nyújtottak szakmai segítséget. Ebben az évben három területen ajánlotta fel segítségét a GE: pénzügyi és üzleti tervezés; adatbázis, honlap és applikáció fejlesztés, valamint új (virtuális) folyamat és rendszertervek kialakítása. A három nyertes szervezet 2020-ban a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány, a Magyar Védőnők Egyesülete és a Magház - Közösségi hálózat a mezőgazdasági sokféleségért (Bese Egyesület) volt. A GE lelkes munkatársai és a szervezetek képviselőinek több héten át tartó közös munkája eredményeképpen olyan szakmai segítséghez, megoldásokhoz jutottak a civil szervezetek, mely nagyban hozzájárul jövőbeni sikeres munkájukhoz.

 

Pénzügyi és üzleti tervezés területen kapott támogatást a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány. A 30 éves múlttal rendelkező szervezet az érintett gyerekeknek és családjaiknak nyújt szakmai segítséget, nagy hangsúlyt fektetve az egészséges testi fejlődés elősegítésére (gyógytornával és úszásoktatással), szellemi fejlesztésre (képző- és előadóművészeti pályázatok), és a sorstársi közösségek megerősítésére. A program eredményeképpen számos megvalósítható, a terveiket a valósághoz közelebb hozó ötlettel és tervvel gazdagodtak a GE szakértői jóvoltából.

 

A Magyar Védőnők Egyesülete 1991 óta látja el a védőnői hivatás szakmai képviseletét, támogatja szakmai fejlődésüket, továbbképzésüket. Tagjai számára biztosítja az információ- és tapasztalatcserét, új, hatékony módszerek kidolgozását, kipróbálását és elterjesztését. Kapcsolatot tartanak a törvényhozó, államigazgatási, országos szakmai intézetekkel, érdekképviseleti, valamint a civil és karitatív szervezetekkel. A sikeres működést biztosító, és már régóta tervezett honlap modernizálás, az internetes kapcsolattartás és az e-learning szolgáltatás elindítása az idén kialakult járványhelyzet miatt halaszthatatlanná vált a szervezet számára. A GE munkatársai a szervezet e-learning megoldás kialakításának optimalizálásához nyújtottak segítséget, amely révén a szervezet meg tudja sokszorozni oktató tevékenységének hatékonyságát.

 

A Magház – Közösségi hálózat nagyon különleges tevékenységgel és egy ígéretes projekttel hívta fel magára a GE figyelmét. A 10 éve működő egyesület a magyarországi agrobiodiverzitás - azaz a mezőgazdasági sokféleség – megőrzéséért dolgozik. Egyik fő céljának tekinti a tájfajta és különleges fajta növények népszerűsítését és magjainak térítésmentes terjesztését a hobbikertészek, kiskertészek, kisgazdálkodók között: a Magház-tagok ingyen ajánlják fel a magokat, melyekhez önkéntesek segítségével készített mintacsomagok formájában bárki ingyenesen hozzáférhet. E tevékenység kiterjesztéséhez kapott a GE munkatársaitól – az e-kereskedelemhez kapcsolódó folyamatfejlesztés és rendszerterv kialakítás területen – segítséget a szervezet.

 

A GE kiemelt jelentőséget tulajdonít a szakértelem alapú munkavállalói programoknak. A vállalat ezek révén olyan formában nyújt segítséget, ami nagy hatással bír az érintett szervezetek munkájára és projektjeinek fejlődésére.  A vállalat vezetősége azzal is tisztában van, hogy a közös projektek komoly fejlődési lehetőséget biztosítanak a GE munkatársai számára, melyek keretében vegyes összetételű munkatársi csapatokban új és szokatlan kihívásokra kell megoldásokat találni. A pro bono programok ráadásul könnyen megvalósíthatóak a digitális eszközök segítségével, azaz járvány sem hátráltatja azok sikeres megvalósulást.   

Önkéntes program beszámolók

Nincs feltöltött beszámoló

hét. ked. sze. csü. pén. szo. vas.
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Önkéntes külső menü