A helyzet napról napra változik Kolontáron és Devecserben, mi most megpróbálunk egy kis összefoglalót adni azoknak, akik munkájukkal segítenének a helyszínen, önkénteskednének valamilyen formában. Híreinket a Csalán Egyesület tapasztalatai és az Ajka-i Kristályvölgy Egyesület információi alapján állítottuk össze.

Figyelmetekbe ajánljuk az alábbi blogot, melyet a Kristályvölgy Egyesület indított, és mindig naprakész információkat közölnek:

http://iszapkatasztrofa.blog.hu/

Ajka

Ajkán a Kristályvölgy Egyesület koordinálja a jelentkezőket, kapcsolattartó:

Kovács Dóra: 06 30 625 8572. Cím: Ajka Sport u. 14.

Itt a férfiaknak pakolás, szállítási munkák adódnak, nőknek ruhaválogatás, pakolás. Elsősorban a környékről, vagy 1 napra érkezőket fogadják, mert szállást biztosítani nem tudnak.

Csoportos jelentkezés esetén ugyan csak Kovács Dóránál kell jelentkezni, illetve azok akik a hétvégén tudnak segíteni felkerülnek egy adatbázisba a további kapcsolattartás miatt.

Devecser

Minden reggel 7.00-kor a Polgármesteri Hivatal előtt (Devecser, Petőfi tér 1.) kell megjelenni, ahol eligazítást tartanak a szervezők a munkavégzésről, és kialakítják a csoportokat.

A következő munkálatok közül lehet választani:

- állatmentés

- lapátolás

- gázpalackhordás

- étel- és vízkihordás

Aki később ér a településre önkéntesként, annak a Polgármesteri Hivatal I. emeltén az Operatív Törzs irodáját kell keresni, ahol tájékoztatást kap a munkalehetőségről.

Kérünk mindenkit, hogy aki tud, védőfelszerelést hozzon magával (GUMICSIZMA, VÉDŐSZEMÜVEG, JÓ MINŐSÉGŰ PORMASZK (FFP3D).

A szervezők biztosítanak ugyan védőruhát, és a munkavégzéshez szükséges eszközöket, de az önkéntesek számát előre nem lehet megbecsülni, így erre jobb rákészülni.

Kolontáron, és Somlóvásárhelyen egyenlőre az önkéntes munkavégzés lehetőségéről nincs információnk, figyeljétek a fenti blogot.

Sofőrködés

Nagyon sokszor kell autóval valamiért a közeli városokba menni. Szükség van autóra, és hozzá sofőrre. Személyautó, teherautó is szóba jöhet.

Köszönjük az eddigi segítségeket, és felajánlásokat!

Csalán Egyesület (Veszprém)

Önkéntes program beszámolók

Nincs feltöltött beszámoló

hét. ked. sze. csü. pén. szo. vas.
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Önkéntes külső menü