Legfrissebb önkéntes lehetőségek

Pest megye, csütörtök, 2023, szeptember 14
Tanodai önkéntesség: Heti önkéntesek Miből állnak a feladataid? Délután (14.00-18.00) korrepetáló vagy fejlesztő foglalkozások megtartása gyereknek. a foglalkozásra készülés, esetleg foglalkozás-anyagok készítése részvétel a két havi rendszerességű önkéntes találkozókon kapcsolattartás a tanodás diákok családjaival és tanáraival tanodás diákok haladásának követése Két heti önkéntesek: – két hetente egy délután (14.00-18.00) korrepetáló vagy fejlesztő foglalkozások megtartása gyereknek saját vagy már meglévő anyagok felhasználásával – részvétel a két havi rendszerességű önkéntes találkozókon Mire van szükségünk tőled? rugalmasságra és kezdeményezőkészségre érzékeny és értő hozzáállásra a társadalmi egyenlőtlenségekhez nyitottság új emberekre és új helyzetekre elköteleződés legalább fél vagy egy egész közoktatási tanévre
Pest megye, csütörtök, 2023, szeptember 14
Egyesületi önkéntesség: Részvétel forrásteremtő munkacsoport tevékenységben – adománygyűjtő kampányok, események tervezése, lebonyolítása Részvétel a kommunikációs munkacsoport tevékenységben – kommunikációs anyagok (videós, képi vagy szöveges tartalmak) készítése Bármely területen is legyen tapasztalatod, mindenképp hozzáadott érték a jelenléted/támogatásod. A pontos feladatokat a Te tapasztalataid és időkereted alapján határozzuk meg!
Budapest, vasárnap, 2023, október 8
2023. október 8-án (vasárnap délután) tartandó rendezvényre keresünk önkéntes segítőket. Feladat: helyszín dekorálása lufikkal, papírdíszekkel, a rendezvényszervező irányításával. A közösségi közérdekű önkéntes munkáról igazolást adunk.
Budapest, péntek, 2023, szeptember 1 - péntek, 2023, december 15
Esetenként séta , beszélgetés a környéken 31 éves kerekesszékes fiatalemberrel. (pl Millenáris , Lövőház utca , Mammut) Leginkább a kora délutáni, délutámi órákban hétköznapokon.
Budapest, péntek, 2023, szeptember 8 - vasárnap, 2023, szeptember 10
Közhasznú egyesületünk keres segítséget, kicsi raktárban lévő cuccok költöztetéséhez. Feladat: dobozok, eszközök ki- és bepakolása. A régi helyen bepakoljuk egy autóba, az új helyen kipakoljuk, polcokra. 2023. szeptember 9-10-i hétvégén, a helyszín Budapest, XIII. kerület. Elfoglaltság kb. 2-3 óra Közösségi közérdekű önkéntes munkáról igazolást adunk.
Budapest, kedd, 2023, augusztus 1 - csütörtök, 2026, december 31
ÉRDEKEL A FILMKÉSZÍTÉS VILÁGA? SZÍVESEN FOGALKOZNÁL FONTOS TÁRSADALMI ÜGYEKKEL? CSATLAKOZZ A CSAPATUNKHOZ ÉS KUKKANTS BELE A PROFESSZIONÁLIS FILMGYÁRTÁS HÁTTERÉBE. Társadalmi célú filmek készítésével foglalkozó budapesti civil szervezet social média menedzsert keres. Az önkéntes feladata a szervezetünk által készített filmekhez tartozó Facebook és Instagram felületek karbantartása, frissítése. A munka akár otthonról is elvégezhető de igény esetén a város közepén lévő közösségi irodánkban is szívesen látunk. Az iroda akár kerekesszékkel is látogatható. A tartalomgyártáshoz izgalmas képeket és egyéb tartalmakat is biztosítunk. Amennyiben pedig kíváncsi vagy úgy betekintést nyerhetsz nálunk a professzionális filmgyártás kulisszatitkaiba is. Ha mindez számodra vonzó kihívást jelent, akkor írj nekünk levelet az eszakitampont@gmail.com címre. A levél mindenképpen tartalmazza a telefonszámod, egy rövid motivációs levelet és ha vannak hasonló referenciáid akkor azokat is. Hosszabb távú és sikeres együttműködés esetén az önkéntes számára költségtérítést (internet előfizetést) is biztosítunk. Jelentkezz még ma és csatlakozz az Északi Támpont filmes csapatához! Bővebb információt találsz rólunk a www.eszakitampont.hu címen.
Budapest, kedd, 2023, június 20 - péntek, 2023, július 14
A Partners Hungary Alapítvány Mobil Játéktára (egy fejlesztő játékokkal felszerelt autó) budapesti menekültszállókra viszi el a játék örömét. Ukrajnából menekült magyar anyanyelvű gyerekek és családjaik életét tesszük színesebbé. A játéktár munkatársa mellé keresünk olyan önkénteseket, aki szívesen játszanak a gyerekekkel és a felnőttekkel, kezdeményeznek játékokat, levezetnek kisgyermekek és a csatlakozó szülők számára foglalkozásokat. Jelenleg a Gyáli úti menekültszállóra kedden és csütörtökön 16-18 óráig megyünk, a Zugligeti útra hétfőn és szerdán 15-17 óráig. Ha szívesen rajzol, origamizik, ha ügyesen fon, körmöcskézik, macskabölcsőzik, ha jól fűzi a gyöngyöt, vagy jó más kézműves dolgokban, és ezeket meg is tudja tanítani, … Ha a nagyobb mozgásokban van otthon, ugrálókötél, hulahopp, gumizás, tollaslabda, akkor .… Ha a csapatjátékokat szeret űzni, foci, kosár, röpi, stb. ,… Ha társasozni szeret, könyveket felfedezni, felolvasni, böngészni, ..… Akkor jelentkezzen önkéntesnek! Egy alkalom kb. 3 órás elfoglaltság. Diákokat is szívesen látunk. Ha az Iskolai Közösségi Szolgálat keretében jön, igazolást kap. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSexXFG55CdPXQWm0BBEaa7IE4NizM1fdCsInIrO1la3_cyfnQ/viewform
Budapest, vasárnap, 2023, június 11 - péntek, 2024, szeptember 20
Miért és gyűjtünk adományt? Szeretnél több hallássérültet látni a munkaerőpiacon? Szeretnéd boldoggá tenni egy dolgozni vágyó hallássérült mindennapjait? Szeretnéd javítani a hallássérültek életminőségét? Akár pár száz forint is nagy segítség lehet! A mi feladatunk, hogy felfedezzük a hozzánk forduló siketek és hallássérültek jó képességeit, és hogy miben kell még fejlődniük a munkaerőpiacon történő helytálláshoz. Ehhez szükségünk van mentorokra és munkaaszisztensekre; az ő munkabérükre és működési költségeinkre gyűjtünk. Ezt Egyedülláló módszerrel dolgozunk, sorstárs-segítőkkel, és egyre több embert tudunk – tudnánk elhelyezni a munkaerőpiacon. Ezzel sok száz embernek segíthetünk az életét könnyebbé tenni. Mi nem értünk az adománygyűjtéshez, ez a gyenge oldalunk, mert kommunikációnkban akadályozottak vagyunk. Szükségünk van olyan önkéntesekre, akik ezt a tudást, tehetséget birtokolják. Tanácsaikkal, munkájukkal az alapítvány fennmaradásához és működéséhez szükséges adományokat és adományozókat felkutatják és a rokonszenvüket elnyerik. Személyre szabott fejlesztési tervekkel, és a jó gyakorlatok, a tudás megosztásával próbáljuk őket hozzásegíteni, hogy később értékes munkaerő váljon belőlük is. A nálunk töltött idő során több szakmába is belekóstolhatnak, például kipróbálhatják, milyen a könyvelés, mit kell tudnia egy munkaügyi dolgozónak, milyen feladatok várhatnak rájuk a gasztronómiában, különféle irodai munkákban.
Budapest, vasárnap, 2023, június 11 - vasárnap, 2023, augusztus 20
Távmunkából is végezhető, esetenkénti mentori segítséget keresünk (pénzügyi, számivetli területről). Fogyatékkal élő (mozgás- és látássérült) számvitel ügyintéző kollégáink mellé, akik CobraConto szoftveren dolgoznak. A feladatok elvégzéséhez, megoldásához sokszor kis segítség is elegendő. Kettős könyvelésű alapítvány + Kft. könyvelése. Esetenkénti 10-15 perces telefonos vagy online videós (TeamViewer, Zoom, Teams) segítségnyújtásra lenne szükségük, hogy továbblendüljenek, ha elakadnak a munkavégzésben. Tanult kollégáink vannak, akiknek azonban az átlagnál lassabban megy a munkavégzés. Alapítványunknál csak fogyatékkal élők dolgoznak, akik egyszerre dolgoznak és tanulnak, így a számvitel, munkaügy, adóügy területén is. Mindezt azért, hogy a közeli vagy távoli jövőben jobb munkaerőpiaci helyzetbe kerüljenek és ezáltal a megélhetésük biztosított legyen. Alapítványunk akkreditált foglalkoztató, akinek küldetése a hallássérültek munkavállalásának elősegítése. Elég sokan vagyunk alapítványunknál és azon kívül is, akik támogatásra, mentorálásra szorulnak, és nagyon sokféle önkéntes munkával támogatnak bennünket jó szándékú, jótékonykodó emberek. Köszönet érte! Ez a segítség Önöket és minket is jó érzéssel töltene el.
Budapest, szerda, 2023, május 17 - péntek, 2023, június 30
Olyan önkéntes mentorok jelentkezését várjuk akik a jelenleg zajló szoftvertesztelő workshopunk résztvevőit támogatják egyéni karriercéljaik elérésében. Kiket keresünk? Olyan önkéntesek jelentkezését várjuk, akik: HR és/vagy IT-területen dolgoznak, vagy ilyen irányú tanulmányokat folytatnak Szívesen támogatnának egy IT iránt érdeklődő, megváltozott munkaképességű álláskeresőt abban, hogy sikeresen elhelyezkedjen a nyílt munkaerőpiacon Szívesen szánnak átlagosan heti 2 órát az önkénteskedésre május közepétől június végéig A kiválasztás folyamata Mentornak jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével tudsz 2023.május 7-ig. Egyéni beszélgetések: a jelentkezési határidő után a kiválasztott jelentkezőket meghívjuk egy online beszélgetésre, hogy jobban megismerhessük egymást Mentor Képzés: a mentorrá válás feltétele a részvétel a mentor képzésen, amelynek tervezett dátuma: 2023. május 17. 18:00-21:00, akadálymentes helyszínen Budapest belvárosában. Egy interaktív workshoppal készülünk, amelynek célja az önkéntes mentorok szakmai felkészítése (pl. esetmegbeszéléseken keresztül),a Mentor Program céljainak, kereteinek, folyamatának és a Jamba szemléletének részletesebb bemutatása; valamint a mentorálás során alkalmazható eszközök megosztása Mentorok kiválasztása: a képzést követően 8 mentort választunk ki a programba: azokkal a mentorokkal tudunk majd együtt dolgozni, akiknek az egyéni képesség- és személyiségprofilja leginkább passzol a szoftvertesztelő workshop valamelyik résztvevőjének céljaihoz. A mentorálás folyamata Első mentor-mentorált találkozó: ahol bemutatunk Téged egy potenciális mentoráltnak, és közösen beszélgetünk az egyéni célokról, és hogy hogyan szeretnétek megtervezni a 6 mentorálási alkalmat, amennyiben kölcsönösen úgy döntötök, hogy szívesen dolgoznátok együtt; Május végétől: a 6 alkalomból álló mentorálási folyamat elkezdődik - alkalmak az egyéni igények alapján; Folyamatos visszajelzés a mentorálásról: minden mentorálási alkalom után online tudsz adni nekünk visszajelzést arról, hogyan halad a mentorálás, folyamatos szakmai támogatást nyújtunk a munkád alatt; Csoportos szupervízió a mentoroknak Mentorálást lezáró beszélgetés a mentorálttal és velünk közösen, visszajelzés a programról. Jelentkezési lap itt érhető el: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf1_DbT7ZHl0GeJqsiJPLdzt6EArHBsxvmE6VAZfj3LReaHrQ/viewform