Az Antenna Hungária önkéntesei a 17. kerületben segítettek

Az előző esős napokkal ellentétben szép, napsütéses idő várta az Antenna Hungária önkénteseit a Gyurkovics Tibor EGYMIben. A cég 18 dolgozója egész nap a sajátos nevelési igényű gyerekek oktatásával foglalkozó iskola megszépítésén dolgozott.

Az udvar központi részét borító aszfaltra egy egész ügyességi pálya került. A pedagógusok által összeállított, fejlesztő feladatokból álló pályát festette fel az egyik csapat, egyúttal színessé is varázsolva ezzel az udvart. A gyerekek nagy érdeklődéssel figyelték a festést, így a dolgozóknak lehetőségük nyílt kicsit megismerkedni, beszélgetni velük. Egy másik csapat az elrozsdásodott udvari és utcafronti fém kapukat festette le kitartó munkával. 

Az iskola egyik érdekessége, a gyerekek fejlesztésében fontos szerepet játszó gazdaudvar, ahol számos háziállatról gondoskodhatnak a gyerekek. Ennek az elkerített területnek a faléces kerítését festette le a csapat. Szintén lazúrozással gondoskodtak az ovisok kis játszóudvarának kerítéséről is.

Az épület mögött lévő tankertben a gyerekeket a növénytermesztés alapjaira tanítják. Ennek fejlesztéséhez kért segítséget az iskola. Az Antenna Hungária önkéntesei három darab magaságyást építettek és helyeztek el a kertben, melyekben az osztályok különböző zöldségeket és fűszernövényeket tudnak majd ültetni.

A cég dolgozói nagy örömet okoztak és hatalmas segítséget nyújtottak ezzel az önkéntes programmal, nem csak a gyerekeknek, hanem a pedagógusoknak is.