Cerberos Állatvédő Egyesületnél önkénteskedett a Vodafone Magyarország értékesítési csapata

A 16. kerületi kertvárosi rész szélén váratlanul felbukkan egy zöld terület, ahol kutyák ugatásából lehet tudni, hogy itt egy állat menhely található. Reggel Regi, Pisti és Sanya érkeznek elsőként, hogy megetessék az öreg, másoknak már nem kellő kutyusokat. De van itt olyan eb is, akit nem ajánlott megközelíteni, mivel emberre is veszélyes. Itt, a Cerberos Állatvédő Egyesületnél - rehabilitálják – újra emberbaráttá alakítják a kutyaviadalokra nevelt fenevadakat. A Vodafone értékesítési csapata lassanként megérkezik, összeáll. A 12 lelkes önkéntes nemcsak a kutyáknak, hanem az irodában oly ritka napsütésnek is örvendezik.

A Cerberos Állatvédő Egyesület vezetője, Joó István elmesélte a szervezet történetét és bemutatatta a Cerberos Kutyaiskola tevékenységét, amely elsősorban kutyák szocializációjával, rehabilitációjával foglalkozik; sok-sok állatot megmentett már attól, hogy az amúgy is zsúfolt menhelyek egyikén, netalán veszélyforrásként az utcán kössön ki. Munkájával megelőzte, hogy esetleg sérülést okozzon egy-egy szocializálatlan kutya. István kiemelte, hogy mekkora segítség számukra most ez a támogatás a Vodafone-tól, hiszen felgyújtották az adományokat gyűjtő épületüket. Az újjáépítés miatt már most elfogyott az egész évre tervezett költségvetésük, így minden segítő kéz és adomány életmentő a kutyusoknak. A Vodafone jóvoltából a leégett épülethez tartógerendákat, OSB lapokat és hullámtetőt is kapott az Egyesület a fizikai munka mellett. Az egynapos önkéntes tevékenység során a lelkes csapat szétbontotta a raklapokat, az ép deszkákat majd az újjáépítésben hasznosítják. A fűnyírás nagy segítség volt a terep egészén. A beépítésre kerülő gerendákat lecsiszolták és lazúrozták az önkéntesek.

 

A munka közben pihenésképpen megnéztük a hátsó telephelyen tartott kutyusokat. Itt főleg azokat a kutyákat tartják, akik rendszeres orvosi ellátásra szorulnak vagy viselkedésük miatt nem vihetők még a többi kutya közé, még folyamatban van a szocializációjuk. Volt itt olyan öreg kutyus is, aki bambuszgerinc betegsége miatt félig béna, vak, de élni akarás, önvédelmi ösztön még van benne bőséggel. Őket sétáltatták a bátor önkéntesek miközben az egyesület munkatársai a kutya mentésekről sztoriztak megrendítő történeteket.

A fűnyírás, gazolás, raklap bontás, csiszolás és festés után kellőképpen elfáradva, de ugyanakkor napfénnyel és élményekkel feltöltődve zárták az önkéntes napot a Vodafone értékesítői a Cerberos állatvédő Egyesületnél.