Nagymaroson segítettek a HLB Klient munkatársai

HLB Klient cégcsoport munkatársai október 14-én, az ősz egyik utolsó napsütötte napján arra vállalkoztak, hogy felújítanak két, a Duna partján fekvő nagymarosi játszóteret.

A busszal érkező önkénteseket kávéval, hamisítatlan óvodás teával, friss péksüteménnyel fogadta és köszöntötte Rudolf Józsefné, Nagymaros Alpolgármester Asszonya. A pihenő alatt az Önkéntes Központ Alapítvány munkatársa ismertette a feladatokat, a két helyszín sajátosságait.

Két játszótér várt felújításra, a halas melletti és a Visegrádi játszótér. Önkéntesek feladata a fa játékok, padok lecsiszolása, letisztítása, majd vastaglazúrral való lefestése, homokozó homokjának és a játszótér környezetének rendbetétele volt, ezen kívül a halas melletti játszótéren libikóka felállítása, sakktábla felfestése és homokozó betonszegélyére fa védőlécek felszerelése.

A tízórai után az önkéntesek két csoportba rendeződtek és elindultak Duna parton a játszóterekhez.

A gyönyörű környezet, a Duna közelsége és Visegrádi vár árnyéka, egyáltalán nem vonta el az önkéntesek lelkesedését és figyelmét a tevékenységről, így délelőtt a homokozók rendbetételével, a fa felszínek csiszolással végeztek is.

Ebédre Alpolgármester Asszony paprikás krumplival várta az önkénteseket, így a két csoport ismét együtt lehetett és élvezhette a pihenést, beszámolókat a másik csoporttól, ahol Nagymaros Polgármestere, Petrovics László is tiszteletét tette, aki megköszönte az önkénteseknek az általuk nyújtott segítséget.

A megérdemelt pihenés után a festés vette át a főszerepet, készült tovább a sakktábla és teljes gőzerővel festették a fa játékokat, padokat, kerítést, emellett helyére került a libikóka és a homokozó fa szegélye is.

A nap végeztével érződött igazán, hogy a munkatársak igazi csapatot alkotnak, hiszen a halas melletti játszótér előbb fejezte be a felújítást, így a pihenés helyett azonnal indultak a másik helyszínre, ahol segítettek a másik csoportnak befejezni a munkát.

Így közösen, jó hangulatban fejeződött be a nap, a játszóterek felújítása.