Vállalati Önkéntes Program az E.ON Hungária Zrt munkatársaival (Adásnap 2012)

E.ON Hungária Zrt három, vállalati önkéntes programmal csaltlakozott az idén immáron második alkalommal meghirdetett HBLF Adásnap 2012 felhíváshoz, melyek megszervezésében az Önkéntes Központ Alapítvány segített a vállalatnak 

2012. május 11-én a vállalat munkatársai a dégi lakásotthon felújításra váró, kopár falait festették át. Lakásotthon vezetje a következőket írta alapítávnyunknak: "Olyan jó érzés most ott lenni...."mosolygósak" a falak."

Egy héttel később pedig a E.ON Hungária munkatársaiból álló önkéntes csapat a nyíregyházi Csicsergő óvoda udvarát újították fel. Szintén ezen a napon egy 52 fős önkéntes csoport pedig a dégi Festetics- kastély kastélyparkjában segített, ahol a fő feladat a sétautak gyommentesítése és a szegélyek „kiszabadítása” volt, melyeket néhol már teljesen benőtt a gaz és láthatatlanok voltak a rámosódott föld miatt. A nagyobb kihívásra vágyó önkéntesek pedig a dézsmapincék előterében – még az ötvenes évekből ottmaradt kerítésmaradványokat és az oszlopok tövébe nőtt vaskos törzsű zöldjuharokat távolították el. 

 

A dégi Festetics- kastélyparkba szervezett önkéntes programról a következő linken olvashat:

http://www.nemzetimuemlek.hu/index.php/hirek/855/

 

A dégi Festetics- kastélyparkba szervezett önkéntes programról a Duna TV Önkéntesek című műsora is hírt adott:

http://www.dunatv.hu/video/videoplayer?vid=733683