Vállalati Önkéntes program a Heineken Hungária Zrt. munkatársaival

2013. november 9-én a Heineken mintegy 40 munkatársa önkéntes program keretében szépítette meg a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának (MEREK, korábbi nevén Mozgássérültek Állami Intézete, MÁI) épületét. A résztvevők nagy lelkesedéssel készültek a programra, sokan családtagjaikkal együtt érkeztek, akik szintén kivették részüket a beltéri munkálatokból. Tovább erősítették az önkéntes csapatot a Suhanj! Alapítvány munkatársai és önkéntesei.

A reggeli eligazításkor a feladatok ismertetésén és munkavédelmi oktatáson túl lehetőség nyílt a MEREK és a Suhanj! Alapítvány alaposabb megismerésére is. Az intézmény munkatársai nemcsak bemutatták az itt folyó tevékenységeket, hanem aktív ismerkedési lehetőségeket is felajánlottak: a kézműves és gurulóműhely látogatása, kerekes székes kosárlabda, illetve a fizikai tevékenységek utáni regenerálódásra is gondoltak, hiszen egy látássérült masszőr várta a felfrissülésre vágyódókat.

Az eligazítás után csoportok alakultak, akik több helyszínen végeztek felújítási munkákat: falfestés, lépcsőházi korlát csiszolása, festése, dekorációfestés. Talán az utóbbi, nagyobb kreativitást igénylő festés volt a legnépszerűbb, melynek során a tornaterem előtti falrészre kerültek fel színes figurák. A lelkesedést még tovább fokozta, amikor a magyar férfi vízilabda válogatott két tagja, Decker Ádám és Nagy Viktor is bekapcsolódott az önkéntes programba, megmutatva kézügyességüket, fantáziájukat (stílusosan ők egy vízilabdás jelenetet festettek a falra).

A szorgalmas munkának köszönhetően a tervezett feladatok nagy részét sikerült elvégezni az ebédig.

Ebéd után a Suhanj! Alapítvány a MEREK és a Heineken csapatai izgalmas kosárlabda meccseket játszottak, amiben természetesen a neves sportoló is részt vettek.  Többen élve a fogadó intézmény által felkínált lehetőséggel műhelylátogatásokon vettek részt, de szép számmal voltak olyanok is, akik kitartóan és lelkiismeretesen még ebéd után is folytatták a festést majd a takarítást.

A kb. 15 órakor záródó programról elmondható, hogy minden résztvevő új élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodott ezen az igazán emlékezetesen napon. Az önkéntes programot a média részéről is igen nagy figyelem kísérte. A sajtó képviselői szinte egész nap jelen voltak, hogy megörökítsék a Heineken munkatársainak és az ismert sportolóknak az önkénteskedését. 

 

Decker Ádám az önkéntes napról:

„Egy önkéntes segítségnyújtó napon vettünk részt a Heineken munkatársainak felkérésére, ők voltak a legtöbben a Marczibányi téri központban. A terv az volt, hogy kifestjük az egyik folyosót és egy-két termet, nos, mi Viktorral viszonylag keveset festettünk, de így is remekül éreztük magunkat. Egy-két mozdulat a hengerrel, és pár ecsetvonás belefért, pár színes képet készítettünk a tornaterem bejáratához. Úgy érzem, tetszett a jelenlétünk az ott lakók számára. Később aláírásokat osztogattunk, és kihívtak minket egy kerekes székes kosármeccsre is. Más dimenzió, nagyon nehéz sportág” – foglalta össze a napot Decker Ádám.

forrás: http://www.mvlsz.hu/hir/1047/decker-adam-onkenteskent-is-az-elsok-kozott

 

Képes és videós összefoglaló az önkéntes napról: