Vállalati Önkéntes Programok 2014-ben a Raiffeisen Bank munkatársaival

Immár 7 éve biztosit önkéntes lehetőséget munkatársainak a Raiffeisen Bank az ország különböző településein, elsősorban gyermekvédelmi és oktatási- nevelési intézményekben.

A kezdetektől fogva a bank főosztályai belső pályázás útján jelentkezhettek az önkéntes programokra. A 2013-as év újításai közé tartozott, hogy az önkéntes munkára jelentkező csoportok saját maguk javasolhattak támogatásra szoruló gyermekintézményeket, melyet 2014-ben is megtehettek. Az idén jelentkező csoportok is leginkább Budapesten és Budapest környéki óvodákban valamint hátrányos helyzetű gyermekeknek segítséget nyújtó szervezeteket választottak önkéntes programjuk helyszinéül.

2014 őszén hét budapesti és nyiregyházi óvodában (Hartyán óvoda, Narancs óvoda, Bóbita óvoda, Régi Fóti úti óvoda, Pipitér óvoda, Kerekerdő és Eszterlánc óvoda) varázsolták szebbé az önkéntesek a gyerekek környezetét. Az óvodékban a legnépszerübb feladat a különféle figurák és közlekedési jelek festése volt betonra, virágtartókra vagy kültéri játéktárolók falára. A felsorolt óvodákban a résztvevők lecsiszolták és lefestették a kültéri fa vagy fém játékokat, a keritést, virágok ültettek, gumiabroncsokból virágtartót, agyag cserepekből pedig madáritatót készitettek. Az óvodások mindenhol érdeklődve figyelték hogyan változik meg egy nap alatt az udvaruk, az azonalli visszajelzés sehol sem maradt el. Késő ősszel megtartott programokkor a kültéri feladatok helyett, beltéri munkálatokat végeztek az önkéntesek.

Hét óvodán kivül 2014- ben két általános iskolában, két bölcsődében, egy családok átmeneti otthonában és egy gyerekotthonban is önkénteskedtek a Raiffeisen Bank munkatársai. A csömöri és a kőbányai általános iskolában tantermeket és radiátorokat festettek, lambériát csiszoltak, padokat szereltek és parkettát raktak le. A két budapesti bölcsődében (Dúdoló bölcsede és Harangvirág bölcsőde) pedig a legkisebbeknek csoportjelek és Bogyó és Babóca felfestésével kedveskedtek az önkéntesek. Pilisi Gyermekotthon lakóinak kültéri virágládák és kanadai padok összeállitásával szépitették tovább környezetüket. A budapesti családok átmeneti otthonában pedig a fémkeritésre kerültek fel vidám minták az önkéntesek segitségével.

A bank munkatársai lelkes és színvonalas önkéntes munkájukkal ebben az évben is sokat tettek azért, hogy a kiválasztott fogadó intézményekben nevelkedő gyermekek - akik közül sokan igen nehéz körülmények között élnek, szebb, otthonosabb környezetben tölthessék mindennapjaikat. 

 

Raiffeisen önkéntes programjai számokban:

  • 13 fogadó helyszin (7 óvoda; 2 általános iskola; 2 bölcsőde; 1 gyermekotthon; 1 családok átmeneti otthona)
  • több 250 önkéntes
  • közel 2050 önkénteskedéssel töltött óra

 

További fotók a programokról:

http://on.fb.me/1yMHVrP