Vállalati Önkéntes Programok- HBLF Adásnap 2013

A Hungarian Business Leaders Forum immár harmadik alkalommal hirdette meg az Adásnapot, melyhez idén 2013. május 6. és 12. között Magyarországon 21 vállalat 770 önkénteskedni vágyó munkatársával csatlakozott.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a csatlakozó magyarországi vállalatok negyede az Önkéntes Központ Alapítványt választotta az Adásnaphoz kapcsolódó vállalati önkéntes programjuk megszervezésére.

Az E. ON Hungária Zrt. munkatársaival egy Balaton parti gyermektáborban, a tiszavasvári óvodában és egy budapesti gyermekotthonban önkénteskedtünk. A Coca- Cola HBC Magyarország Kft. önkénteseivel pedig a kismarosi gyermektáborban végeztünk felújítási munkákat.

Május 11-én a Vodafone Magyarország Zrt., a VOCH Vodafone Magyarország Operációs Központ Zrt., a KPMG Hungária Kft. és a BME Simonyi Károly Szakkollégium valamint az Önkéntes Központ Alapítvány önkéntesei közösen segítettek a Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítvány Egészséges, Sportoló Ifjak Közössége (ESIK) rendezvényének minél izgalmasabb megvalósításában. Ezáltal az Önkéntes Központ Alapítványnak az a régi célkitűzése valósult meg, hogy több vállalat munkatársai együtt önkénteskedtek egy fogadó helyszínen.

Az Egészséges, Sportoló Ifjak Közössége (ESIK) című sportnap idén első alkalommal került megrendezésre Kistarcsán, a Síp utcai Sporttelepen. A sportnap célja az volt, hogy a Pest megyei lakásotthonokban, nevelőszülőknél élő hazagondozott és utógondozott fiatalok megismerkedjenek a sport jótékony hatásaival és az egészséges életmóddal. A sportnapra kilátogatott gyerekekkel a nap során ültettünk virágot, készítettünk zsenília drótból virágot, szitakötőt, papírgolyóból és parafadugóból kulcstartót, és még rekordot is döntöttünk. Emellett OSB lapokra sportjeleneteket is festettünk, melyekkel a sporttelep sarkában lévő öltöző épületének falait tettük színesebbé. Illetve a focipályát körülvevő fémkorlátot rozsdátlanítottuk, és festettük újra.

Köszönjük a HBLF Adásnap 2013-hoz csatlakozó vállalatok munkatársanak kitartó munkáját, reméljük jövőre is találkozunk!