Vállalati Önkéntes Programok a Raiffeisen Bank munkatársaival

5 éve létrehozott Raiffeisen Bank Önkéntes munka programjának köszönhetően az ország különböző településein, elsősorban gyermekvédelmi és oktatási- nevelési intézményekben önkénteskednek a bank munkatársai.

Az elmúlt években bank főosztályai belső pályázás útján jelentkezhettek az önkéntes programokra. Az idei év újításai közé tartozik, hogy az önkéntes munkára jelentkező csoportok saját maguk javasolhattak támogatásra szoruló gyermekintézményeket.

A tavalyi év további újítása volt, hogy megvalósításra került egy olyan önkéntes program is, amelyre a vállalat munkatársai egyénileg jelentkezhettek, ráadásul a programon részt vehettek a jelentkezők barátai és családtagjai is. Ezen alkalommal is az önkéntes munkára jelentkezők három lehetőség közül választhatták ki, hogy kiket szeretnének támogatni önkéntes munkájukkal. Legtöbb szavazat a XVIII. kerületi Micimackó bölcsőde kerítésfestésére érkezett. Így szeptember utolsó szombatján a bank munkatársai, Micimackó bölcsőde dolgozói és az odajáró gyermekek szülei közösen felújították, azaz rozsdátlanították és lefestették a bölcsőde 37 éves, megkopott kerítését.

2012-ben ország különböző pontjain lévő óvodákban segítettek a vállalat munkatársai. Május elején a nagy udvarral rendelkező halásztelki Tündérkert óvodában a már tavaly elkezdett kültéri fa és fém játékok festését fejezték be a lelkes önkéntesek. Nyáron pedig a pécsi régió kitartó munkatársainak köszönhetően az Anikó utcai óvoda kültéri játékai szépültek meg. Szeptemberben a budapesti Csicsergő, Narancs és Százszorszép óvodában továbbá a székesfehérvári Tóvárosi óvodában segítettek a vállalat önkéntesei, akiknek köszönhetően megszépültek a Csicsergő óvoda udvari játékai és ablakai, Narancs óvoda kerítése és ablakai, Százszorszép óvoda udvara és fa játékai, mászókái, illetve a Tóvárosi óvoda kültéri játékai és padjai.

Szeptember- október folyamán a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban, a gencsapáti Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézményben, a budapesti Fióka Gyermek-és Ifjúságvédelmi Központban és a Soroksári úti Fővárosi Önkormányzat Csecsemőket, Kisgyerekeket és Fogyatékosokat Befogadó Gyermekotthonban is önkénteskedtek a vállalat munkatársai.

Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban az ott lakókkal közösen új kerítést építettek fából, felújították a régi, kültéri fajátékokat, míg a csapat másik fele az udvar szélén található bozót kiirtását kezdte el, melyben az őszi hideg sem szegte kedvét az önkénteseknek.

A bank szombathelyi és zalaegerszegi dolgozói szintén egy egész napot töltöttek a gyermekotthonban. Az önkéntes program során az otthon külső teraszainak lábazati részeit valamint az épület bejáratának korlátját festették le. A vállalat dolgozói gyűjtést is szervezetek az otthon lakói számára. Tisztítószerekkel, irodaszerekkel lepték meg az ott élő gyerekeket és dolgozókat. A verőfényes napsütésnek is köszönhetően a munka jó hangulatban telt el. http://goo.gl/BCcxe

Fióka- Gyermek és Ifjúságvédelmi Központban szeptember végén jártak a vállalat munkatársai, az önkéntesek munkájának köszönhetően élettel telivé varázsolták a központ eddig sivár kertjét. A régi medencébe és ugrópályába fűszer és gyógynövények kerültek, megszépült régi beton kút is, melynek peremét mozaikkal díszítették és virágokkal ültették be.

Október közepén került sor a Raiffeisen Bank 2012. évi utolsó önkéntes programjára a Soroksári úti Fővárosi Önkormányzat Csecsemőket, Kisgyerekeket és Fogyatékosokat Befogadó Gyermekotthonban, ahol többek között fa padot, asztalt, homokozó keretet és 2 db kültéri mászókát kellett újrafesteni, illetve két udvart elválasztó megkopott kerítést kellett újra színessé varázsolni.