Vodafone Önkéntes Közösség 2013 első félévében

Vodafone Magyarország 220 munkatársa 2013 első felében közel 1700 önkéntes órában önkénteskedtek tizenegy civil vagy önkormányzati fenntartású intézménynél.

Kerti bútorok felújítása és virágosítás a Templom utcai gyermekotthon lakásotthonában.

Ebben a különleges szükségletű gyermekeknek otthont adó fővárosi intézményben már jártak a Vodafone önkéntesei, akiket az áprilisi melegben is örömmel fogadtak. A nap során a nyolc lelkes önkéntes felújította a kültéri pad-asztal szettet, pótolta a hiányzó deszkákat, illetve lecsiszolta és lefestette a meglévőket. Emellett színesre dekorálták a vidám egynyári növényekkel frissen beültetett balkonládákat. Ahhoz, hogy az otthonban lakók nyáron is sokáig használni tudják a belső udvarra néző erkélyüket, az önkéntesek még egy árnyékot adó napernyőt is adományoztak az otthonnak. Különösen jó volt, hogy az egyik ott lakó is beállt az önkéntesek közé, és nagy élvezettel segített a férfi- munkákban.

Árnyékoló építése és kennel festés a Futrinka Egyesületnél

A Vodafone Magyarország önkéntesei 2013 májusában teljesítették a Futrinka Egyesület régi vágyát azzal, hogy árnyékot varázsoltak arra a kifutóra, amit a nap egész nap érintett. Az előkészületeknek köszönhetően az árnyékot adó és esőtől védő pavilon építése nagyon gyorsan ment, néhány óra alatt a betontalapzatra felkerült a fapavilon, ami kellemes árnyékot biztosít majd a kutyáknak a kifutójukon. A kifutó kerítésére és a kennelekre is ráfért a felújítás, ezért a csapat nagy része egész nap a kerítéssor és két kennel teljes rozsdátlanítását és festését végezte. Pihenésképp az önkéntesek hármas csapatokban vittek el kutyákat sétáltatni, akik nagy mozgásigényükkel boldogan sétálták végig a több kilométeres utat.

Az önkénteskedés mellett lehetőség volt megismerkedni az egyesület működésével és több kutyával is összebarátkozni, akik nagyon hálásak voltak a kimerítő sétákért és játékért. J

Nádkerítés feltétele és kerti játék felújítása egy budapesti anyaotthonban

A budapesti anyaotthont körbe veszi a többfunkciós kert, amire a ház ablakai is nyílnak. A kertben kiszáradt oszloptuják voltak, melyek nem csak elcsúfították a látványt, de a károsodás miatt a többi növény egészségét is veszélyeztették.  Emiatt a magasra nőtt tujákat el kellett távolítani, egy sarokba hordani, hogy később a kertben el tudják égetni. A kivágott tuják helyén tereprendezést kellett végezni az önkénteseknek, hogy a gödrök ne maradjanak ott. A dróthálós kerítésre 20-25 méter hosszan nádkerítést rögzíttek az önkéntesek, hogy az anyaotthonban lakók mindennapi életet óvja az utcán sétálók kíváncsiskodásától. A nádkerítés feltétele mellett a kertben kallódó villanyoszlopból ágyásszegély készült a lakók által korábban elültetett tök palántáknak és az egynyári virágoknak. Az anyaotthonban dolgozók és az otthon maradó édesanyák csatlakoztak a balkonládák díszítéséhez és virágok ültetéséhez. A kiadós ebéd után már csak a homokozó és a padok csiszolása és festése, illetve a nádtető pótlása maradt az elvégzendő feladatok közül. Az önkéntes nap végén mindenki a nádkerítés felszerelésén dolgozott, és ez a szokatlan kihívás nagyon jól összekovácsolta az egy csapatban dolgozó önkénteseket.

 

Emellett a Vodafone munkatársai:

  • kifestettek egy miskolci óvoda szobáit
  • édességet gyűjtöttek Húsvétra rászoruló gyermekeknek
  • kutyát sétáltattak, kennelt takarítottak és rendeztek a Gyömrői Árvácskáknál
  • folyosót festettek a Kiss János Altábornagy Általános Iskolában
  • részt vettek az Autizmus Világnapja szervezésében
  • rendbe tették a nadapi szintezési ösjegy környékét, tájékoztató táblákat és pihenő szetteket telepítettek http://velenceito.info/beszamolok/onkentes-munkaval-ujult-meg-nadapi-szintezesi-osjegy-kornyeke-fotok/
  • homlokzatot festettek, szemetet szedtek füvet nyírtak a Miskolci Vasutas Sport Club Kajak- Kenu sporttelepén