Vodafone Önkéntes Közösség 2014-ben

Vodafone Önkéntes Közösségről

A Vodafone Magyarország és a Vodafone Shared Service Centre Hungary munkatársai negyedévenként egy munkanapot pályázhatnak meg önkéntes munkavégzésre, és maguk dönthetik el, hogy milyen önkéntes tevékenységet végezzenek. Az önkéntes programok megvalósításához pénzbeli támogatás is igényelhető.

Jelenleg hét szervezettel tartunk fenn stratégiai partnerséget. A kiválasztás során fontos szerepet játszott, hogy a támogatottak csoportja és azok tevékenysége összhangban legyen a támogatást nyújtó Vodafone Magyarország Alapítvány céljaival, illetve, hogy az adott célcsoport és a szervezet valóban rászorult és együttműködő legyen. Önkéntes programjaink során a jövőben a kiválasztott szervezetekre kiemelt figyelmet fordítunk, így jobban meg tudjuk fogalmazni közös céljainkat, szorosabb kapcsolatot tudunk kiépíteni a szervezetekkel és hatékonyabban mérhetjük a közösen elért eredményeket is. Ezen kívül azt is szem előtt tartjuk, hogy a kiválasztott intézmény kisebb és nagyobb csoportok befogadására egyaránt alkalmas legyen, valamint hosszútávon ne csak kétkezi, hanem tudásalapú önkéntes munkákra is lehetőséget biztosítson.

Vodafone Önkéntes Közösség 2014-ben

2014-ben közel 40 önkéntes progam valósult meg a Vodafone munkatársainak részvételével. Ebben az évben a programok nagy része már a 2013-ban kiválasztott kiemelt intézményekben került megrendezésésre, ahol megszokták már az önkéntes folyamatos fel-felbukkanását. Az eddigi önkéntes programoknak köszönhetően már sokkal szinesebbé, vidámabbá és kényelmessébbé váltak ezek az intézmények, ahol egyre kevesebb forrás áll a környezet barátságosabbá tételére.

2014-ben több csoporttal is jártunk a Szellő utcai általános iskolába, ahol többek között felújitottuk a tornatermet (bővebben itt: http://bit.ly/171MQdj), készitettünk madáretetőket- itatókat és szinesre festett gumiabroncs virágtartókat, összeszereltünk pár kanadai padokat, festettünk tantermet, falat dekoráltunk, mozaikkal diszitettünk asztallapot. November végi programunkról még videó is készült: https://www.youtube.com/edit?video_id=xHwV2Zi5FtU&video_referrer=watch

Szintén több csoporttal jártunk 2014-ben egy budapesti családok átmeneti otthonában, ahol szinesre festettük a kültéri keritést, majd vidám mintákkal dekoráltuk azt. Emellett telepitettünk még az intézmény udvarára kültéri játékokat. Szerencsére a beltéri munkálatokat sem maradt el tavaly többek között pvc padlót tettünk a közösségi helyiségben és egy szobában, festettünk és dekoráltunk még falat is.

2014 tavaszától több programot szervezetünk a váci Simon Antal tagintézménybe, ahol újjá varázsoltuk a lelkes önkéntesek segitségével az iskola kertjét. Új kanadai padokat telepitettünk, hogy a jó időben majd kint is tudjanak a tanárok órát tartani, új virágtartókat készitettünk fából és gumiabroncsból, ültettünk több száz tő virágot és fűszernövényt, kipótoltuk a kerités menti tujasort, vidám figurákkal dekoráltuk a komor betonvirágtartókat, lefestettük a kültéri játékokat és az iskola bejáratát.

Visszajelzések:

„A gyermekotthonban töltött napunk felejthetetlen számomra. Hazafelé azóta is bekukucsálok a gyerekekhez és gyönyörködöm a keritésben, amit közösen festettünk. Még másnapi izomláz is jól esett, mert tudom, ha egy picivel is, de hozzájárultunk a gyerekek boldogságához.”

„Nagyon örülök, hogy részt vehettem ezen a napon. Különböző sorsokat ismerhettünk meg. A gyerekek aranyosak voltak és jó volt újra gyereknek lenni... Jó volt látni, ahogy örültek a sportszereknek.”

„Köszönjük a Vodafone dolgozóinak, önkénteseinek, hogy kellemes, természeti környezetben egy teljes napot együtt töltöttek közös tevékenységben, játékos vetélkedőkben, egyéni és kiscsoportos beszélgetések hangulatában gyermekeinkkel. A családon kívül élő gyermekek nevelésében meghatározó az érzelmi kapcsolat, a biztonság, a szeretet, a megbecsülés és tisztelet kölcsönös érzésének megléte. A játékos, szabadidős, ügyeskedő versenyek mellett a rendezvény legnagyobb értékének tartjuk azt az „emberi üzenetet”, melyet a Vodafone dolgozói, önkéntesei érzékeltettek gyermekeinkkel, fiataljainkkal. Fontos, hogy közösen erősítsük Bennük a „másság”, a „kirekesztettség” érzésének csökkentését, meglévő és közösen kialakított értékeik erősítésével növeljük önértékelésüket, önbizalmukat.”

További megvalósult Vodafone önkéntes programok:

  • Nemzetközi Cseperedő Alapitvány, Autizmus Világnapja rendezésében való segitségnyújtás
  • Kertrendezés a budapesti Hartyán óvodában
  • Csokitojás gyűjtés budapesti és Budapest környéki gyermekotthonban élőknek, illetve rászoruló/beteg gyerekeknek
  • Adásnap a Vágóhid utcai Kerekerdő óvodában. részletek: http://www.adomazidom.hu/tartalmak/adasnap-2014-harom-vallalat-50-oenkentes-egyetlen-cel
  • Önkéntes nap a MVSC Miskolc Vasutas Sport Club Kajak –Kenu Szakosztályánál
  • Kreativ fal festése a Csepeli Vakvezető és Kutyaiskolában https://www.youtube.com/watch?v=T2z6oRAI_NA
  • Kézműves foglalkozás a Szirmabesenyei Általános Iskolában
  • Mikulás csomagok összeállitása a miskolci és  gyömrői gyermekotthonban és egy budapesti családok átmeneti otthonában élőknek
  • Adventi készülődés a Kuckó óvodában

 

Jövőre foyltatjuk!:)