Cloudera CSR Day a Gyurkovics Egymiben és az Élelmiszerbankban

péntek, 2019, október 4

A Cloudera globálisan október 4-én tartja az önkéntes napját. A magyarországi vállalat dolgozói két különböző önkéntes programra jeletkezhettek. Az egyik helyszín a Budapest 17. kerületi gyurkovics Tibor Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény a másik pedig szintén a 17. kerületben található Magyar Élelmiszerbank. Míg az előbbi helyszín egy csodálatos mesevilágba varázsolta a cég önkénteseit és az ott tanuló gyerekeket, addig az élemiszerbankban a valóságban főztek 200 adag ételt az önkéntesek, rászoruló átmeneti otthonokban élő családoknak. 

Az iskolába varázsolt mesevilágban sok-sok fealdatot közösen kellett megoldania felnőttnek-gyereknek, ahhoz a mese főhőse Palkó visszakapja kiscsikóját a gonosztól. A gyöngyfűzés, agyagozás, sorversenyek, bringóhintózás és őszi asztali dísz készítés után szabad játék volt az udvaron amit mindenki nagyon élvezett és kellemesen elfáradt.  

Mire előkerült Palkó kiscsikója az iskolában az Élelmiszerbankban sürgölődő önkéntesek is elkészültek az ínycsiklandó zöldésges-parikás krumplival és kókuszgolyókkal. Mielőtt elszállításra került volna a Családok Átmeneti Otthonaiba az önkéntes kukták és szakácsok még letesztelték, hogy megfelelő minőségű ételek állítottak -e össze. :) 

KPMG-s önkéntesek jártak a Vácrátóti Botanikuskertben

péntek, 2019, szeptember 27

Egy szép őszi napon már a jövő tavaszon dolgoztak a KPMG önkéntesei mikor elültettek  több száz tulipánhagymát a vácrátóti botanikuskertben. Természetesen, ha már ott jártak akkor felújították a Pálmaház rozsdás bejáratát is valamint gyomláltak, kertészkedtek. Kezük munkája nyomán tavasszal ismét nyönyörködhetünk a pompás tulipánokban a kertben. A nap végére mindenki kellően elfáradt, de izgalommal várják a tavaszi tulipánvirágzás időszakát amikor végre láthatják majd munkájuk eredményét ők is és a kertbe látogatók is.

Ez nem csak mese-a Libri önkéntesei a Bólyai suliban jártak

szerda, 2019, szeptember 25

Aggodalmaink ellenére az időjárás nem űzőtt tréfát a Libri önkénteseivel és egy csodás napsütéses napon tudták a kispesti Bólyai iskolai udvarát megszépíteni. Az önkéntesek kezei nyomán új színben pompáznak az udvari kijáratok régi barna fém ajtajai, megszépült az iskola bejárata, készültek új kanadai padok, a betonra játékok és az ágyások hiányzó kereteinek lécei is kecserélésre kerültek.  A csapat nagyon lelkesen dolgott, az önkéntesek nem sajnálták sem az időt sem az energiát. A gyerekek boldogan nézték a szépülő iskolájukat. Volt aki egy kedves rajzzal köszönte meg a felújítást és volt aki szavakkal. Ez nem csak mese - ez a valóság, ha nem hiszi járjon utána 

Coca-Cola önkéntesek az Árpád kilátónál

péntek, 2019, szeptember 20

A Coca-Cola HBC  önkéntesei a budapesti Árpád kilátót és annak környékén lévő területet tették  szebbé az arra kirándulók számára. A dolgozói kezdeményezésre szerveződött, és az erdészettel egyeztetett program során többek között a kilátó korlátait újította fel a cég dolgozóinak egyik csapata. A csiszolás és lazúrozás után teljesen „felfrissült” az épület látványa. Ugyanígy a kilátó melletti két tűzrakóhely farönkjei és a hozzájuk tartozó rönkasztalok és padok, illetve fából készült szemetesek is. A csapat másik fele a közelben lévő focipályán dolgozott. A focikapukat lefestették és az ott lévő padokat, szemeteseket is felújították. A Coca-Cola HBC Magyarország Kft. munkatársai egy igazán különleges programon vettek részt a természetben.

Újpesti iskolát újítottak fel az Optimaforma mesterei

csütörtök, 2019, szeptember 19

Az Optimaforma munkatársai az idei önkéntes napjuk során az újpesti Bene Ferenc Általános Iskola udvarát újították meg.A lakótelepi sport tagozatos iskolának nagy szüksége volt a cég és munkatársai segítségére, mert a nyári szünet folyamán az udvarukról ellopták a padok léceit, melyeket önerőből nem tudtak volna pótolni. Ezért az Optimaforma 20 önkéntesének egyik fő feladata az új gerendák több rétegben való lazúrozása volt, hogy aztán ezek a helyükre kerüljenek, és a gyerekek újra le tudjanak ülni az udvaron. A csapat másik fele a szürke aszfaltfelületekre varázsolt életet: színes ugró- és fejlesztőjátékokat festettek fel, melyeket az udvaron lévő gyerekek nagyon nagy örömmel figyeltek és alig várták, hogy kipróbálhassák őket. Napközben lefestésre került még két nagyon rozsdás focikapu is, a beton ping-pong asztal, illetve szintén hatalmas munkával megújult az udvar farönk mászókája is, a cég dolgozói lecsiszolták és lefestették az egész komplexumot. Az Optimaforma cég a mai önkéntes programjával nagy örömöt szerzett a benés gyerekeknek, és persze a pedagógusoknak is.