Az ÖKA 2007-tól kezdődően külföldi tapasztalatszerzési lehetőségekkel támogatja a szenior önkéntesek hazai munkáját.

 

 

2007-2009

 

 

A Maradjon Aktív, Legyen Önkéntes! Önkéntes program 55 év felettieknek” ENEA program célja az 55 év fölötti önkéntesek nemzetközi tapasztalathoz juttatása, tapasztalatcseréje és hazai önkéntes projektekbe való integrálása volt.

A programban 22 magyar önkéntes vett részt Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában és Olaszországban  különféle önkéntes programokban. Magyarországon 15 külföldi önkéntes ismerhette meg az aktív időskort támogató programjainkat. A hazatérő önkéntesek hazájukban tovább kamatoztatják tapasztalataikat és népszerűsítik az önkéntességet különféle mikroprojektek keretében.

A projekt sikerének köszönhetően az Önkéntes Központ Alapítvány továbbra is támogatni kívánja a szenior önkéntesek tevékenyégét.

 

 

2009-2011

 

 

A „Tapasztalatszerzés szenior önkéntesként” című Grundtvig pályázat keretében 50 év felettiek vehetnek rész nemzetközi szakmai cserékben. 6 magyar önkéntes utazhat Szlovákiába 1 hónapra illetve 6 szlovák önkéntes bővítheti ismereteit a magyar önkénteseket fogadó szervezeteknél. A program célja az élethosszig tartó tanulás ösztönzése mellett a generációk közötti párbeszéd előmozdítása, ezért az idősebb önkéntesek a fiatalokkal közösen vagy a fiatalokért valósítanak meg számos érdekes önkéntes tevékenységet, úgy mint rendezvények, iskolai programok szervezése, generációk és kultúrák közötti párbeszéd elősegítése, adománygyűjtés, stb.

A pályázati időszak két éve során a résztvevők felkészítő szemináriumokon szerzik meg a szükséges ismereteket.

A projektben együttműködő szervezetek:

C.A.R.D.O. – szlovák önkéntes koordináló szervezet

Istenkúti Közösségért Egyesület (Pécs)

Kórházi Önkéntes Segítő Szolgálat Alapítvány (Budapest)

Béthel Alapítvány (Békéscsaba)

 

További információért látogassák meg honlapunkat: www.onkentes.hu   és vegyék fel a kapcsolatot a programvezetővel Tornóczi Zsófiával a tornoczi.zsofia@onkentes.hu e-mail címen vagy a 06 1 457 0618-as számon.

 A Grundtvig Időskorú önkéntes projekt az Egész életen át tartó tanulás program (LLP) keretében az Európai Bizottság támogatásával valósul meg.

Önkéntes program beszámolók

Nincs feltöltött beszámoló

hét. ked. sze. csü. pén. szo. vas.
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Önkéntes külső menü