Alfa Biztosító karácsonyi jótettek

péntek, 2023, december 15

Valamivel több, mint egy héttel karácsony előtt ismét össszegyűltek az Alfa biztosító munkatársai a Kálvin téri székházukban, hogy önkéntes tevékenységeikkel segítsenek szebbé tenné a rászoruló emberek karácsonyát. 

A nap folyamán rengeteg ajándékokkal teli cipősdobozt készítettek. Megfőztek a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Jótékonyhájával közösen több száz adag laktató és tápanyagban dús paprikáskrumplit, megsütöttek sok tepsi finom lekváros linzert és megszámlálhatatlan mennyiségű kókusz golyót görgettek.

Köszönjük, az Alfa Biztosítónak, hogy 2023-ban is segítette az rászorulókat munkavállalói önkéntességgel !

A Dreher munkatársai 700 adag ételt főztek és mikuláscsomagokat készítettek

péntek, 2023, december 1

A Dreher Sörgyárak Zrt. munkatársaival nem először végeztünk önkéntes tevékenységeket, viszont most először főztek 700 adag ételt, amit kőbányai rászoruló emberek és családok kaptak. A főzés a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködésben valósult meg.

A finom és tápanyagban gazdag zöldségekkel bővített paprikáskrumpli mellett kókusz golyók készültek. 

És a közelgő mikulásra való tekintettel elkészült 120 mikulás csomag is a rászoruló gyermekek részére.

Köszönjük a gyors és hatékony munkát az esős, hideg időben a kitartást! 

Az Alfa Vienna Insurance munkatársai színesítették meg a befogadó otthon falait

csütörtök, 2023, november 16

Az Alfa Vienna Insurance IT területen dolgozó 20  munkatársa kreítiv és kitartó munkával csapatépítésként megszépítette a befogadó otthon falait.  A befogadóotthon ideiglenes hatállyal elhelyezett vagy nevelésbe vett gyermekek számára, átmeneti időszakra ellátást biztosító gyermekotthon. Hogy ez az időszak is kellemesebben teljen a gyermekek számára, ezért

  • az unalmas fehér falakra nagyon menő színes minták kerültek a szobákba
  • a fürdőszoba a csempe átfestésével új köntösbe öltözött
  • az étkezőben parketta burkolat készült az így lemoshatóvá vált falak könnyebbé teszik a tisztán tartását

Köszönjük! 

VGP Service Kft. munkatársai megújították a befogadó otthon udvarát

csütörtök, 2023, október 26

A VGP Service Kft. lelkes és szorgalmas munkatársai a cég vezetőivel együtt kemény fizikai munkával újították meg és tették szebbé az állami gondoskodásba vétel első állomását jelentő befogadó otthon udvarát. A befogadóotthon ideiglenes hatállyal elhelyezett vagy nevelésbe vett gyermekek számára, átmeneti időszakra ellátást biztosító gyermekotthon. Hogy ez az időszak is kellemesebben teljen a gyermekek számára a sivár udvarba egy kis színt vittek a lelkes önkéntesek, miközben egy nagyon jó hangulatú csapatépítésben is részük volt. 

És, hogy mi mindent csináltak ?

  • A használhatatlan homokozóból, használhatót.
  • Az unalmas padokból vidámat és szép színes újakat
  • A színes virágoknak emelt ágyásokat
  • A napi játékohoz fejlesztő játékokat a földre festve
  • A testi és szellemi egészség fejlesztéséhez mezítlábas ösvényt

És még ajándékokat is hoztak sok-sok új tányért, evőeszközt, poharat, fogkefét, fogkrémet.

 

Köszönjük! 

Növényültetés Bosch önkéntesekkel a Széchenyi Iskolában

kedd, 2023, október 24

A kőbányai Széchenyi István Kéttanítási Nyelvű Iskola udvarának felújítását már kiválasztotta magának a Bosch cég egy nagyobb önkéntes csapata. Ennek a programnak az előőrse volt ez a kis létszámú „kertészkedős” program. A cég öt önkéntese vállalta, hogy a program keretében az iskola számára rendelt növényeket még ősszel elülteti.

hősies munka során leástak 40 db babérmeggyet, melyeknek a helyét gondosan kimérve osztották el az iskolakerítés mellett. A két magaságyásba pedig kb. 80 darab cserjét és terülőnövényt ültettek, melyek gyönyörű zöld foltjai lesznek az iskolaudvarnak, amikor megnőnek. A félnapos program természetesen az ágyások avarral való betakargatásával, illetve hosszas vízcipeléssel és locsolással zárult.