2023. december 7-én az Önkéntesség Nemzetközi Napjához igazodva átadtuk a 15. Önkéntességért Díjakat a zsűrik által a kategóriájukban a legkiválóbbaknak ítélteknek. 

Az idén is szép számú és főleg nagyon értékes pályázatot kaptunk. Melyek bepillantást engednek az önkéntesség sokszínűségébe, és felhívják a figyelmünket az önkéntesek által végzett tevékenységek fontosságára, a civil szervezeteknél, intézményeknél, vállalati munkatársként.

Visszatekintve az eddigi 14 önkéntességért díjra valóban közhelynek számít, mégis igaz, hogy minden évben nehéz dolga volt a zsűrinek a sok értékes pályázatból kiválasztani azokat, melyek az adott évben az adott kategória díjában részesülhettek.

Eddig összesen 76 díjat adtunk át az évek során, magánszemélyeknek, civil szervezeteknek, intézményeknek, vállalatoknak, közösségeknek. Minden évben átadtuk az Év Önkéntesének járó díjat egy-egy magánszemélynek és az Év Önkéntes programjának járó díjat egy-egy civil szervezetnek. A többi díj évről-évre változott, adtunk át esélyegyenlőségi, pro bono és fiatal önkéntesnek járó díjat is. Alkalmazkodva az adott év, időszak önkéntesség terén történt  változásaihoz.

Itt szeretnénk köszönetet mondani 2 olyan zsűritagnak, akik a kezdetektől önkéntesen és időt, energiát nem kímélve olvasták értékelték és vitatták meg a többi zsűritaggal pályázatokat.

Hálánkat és köszönetünket szeretném kifejezni így távollétében is dr. Janka Máriának az E.on Hungária Zrt. volt HR igazgatójának és Scholtzné Hibay Alíznak, aki a kezdetektől, mint aktív senior önkéntes a Teszünk szenior klub vezetője vett részt a zsűriben.

Nagy köszönettel tartozunk támogatóinknak, akik nélkül ez az est nem jött volna létre.

A kezdetektől a díjakat készítő Görömbei Luca üvegművésznek, a pázmándi Bálint Boráriumnak, a 15. alkalommal is a frissítő üdítőket és a fotóst biztosító Coca-Cola HBC Magyarországnak

 A Dear Budapest Cateringnek, a Pátria Nyomda Zrt-nek, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, az Exxon Mobile-nak, a L’Oreal Magyarországnak, a Vega Fűszeray webáruháznak, a Zwack Unicumnak

Az est folyamán jótékonysági tombolasorsolást szerveztünk. A tombolajegyek bevételét 128.500 Ft az Idősek Barátai Programra fordítjuk, a magányos időseknek szervezett karácsonyi program költségeire.

Így az év végéhez közeledve Köszönetet szeretnék mondani mindazoknak. akik ötleteikkel, munkájukkal, pénzbeli és egyéb adománnyal támogatták és támogatják alapítványunkat segítik munkánkat.

Köszönetet szeretnék mondani az önkénteseinknek, akik egész évben segítik a munkánkat, látogatják a magányos élő időseket, a pénzügyi adminisztrációban, fordításban, rendezvényeken és programjainkon is segítenek.

És most lássuk az idei nyerteseket:

 Az Év Önkéntese 2023 Juhász Imre a MME Magyar Madártani Egyesület önkéntese 35 éve 

 
 
A Legjobb Vállalati Önkéntes Program nívódíját a Tesco-Global Áruházak Zrt. kapta az idén 10 éve működő vállalati önkéntes programjáért https://youtu.be/9FRzlrxqjHQ
 
 A zsűri az Év Vállalati Önkéntes programja 2023. különdíjjal jutalmazta a Thermo Fisher Scientific Budapest/ Thermo Services Hungary Kft-t.

Gratulálunk a 2023. évi Önkéntességért díj nyerteseinek!